"Қара ханзада" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер Бөлме температурасында екі сағатқа қалдырыңыз (тоңазытқышта емес!). Қаймақ қоюланғанша 2 жұмыртқа, 1 стакан айран 1 стакан қант, 2-2,5 стакан ұн қосыңыз. Екі тортты 40 минут пісіріңіз. Жартылай торттарға кесіңіз.
Сипаттамасы Қамыр: Қамырға арналған ыдысқа 1 стакан қарақат джемін құйып, 1 ас қасық қосыңыз. л сода. Крем: қант қосылған қаймақ - 800-1000 грамм қаймақ, дәміне қарай қант. PS Кітаптағы ұқсас торт "Джем торты" деп аталады, бірақ: 1. Сірке суын салудың қажеті жоқ, өйткені ол өте зиянды және асқазандағы қышқылдықты арттырады. Сірке суымен сөндірілген сода бар торттарды жегеннен кейін аузыңыздағы қышқыл дәмді байқадыңыз ба? 2. Тоңазытқыш та қажет емес.