Итальян тіліндегі равиоли
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ашытқысыз қамыр 60, тартылған ет 80, үгітілген ірімшік 20, томат тұздығы 100, тартылған етке арналған: сиыр еті 50, шпинат пюресі 40, шикі сарысы 1/3 дана., қайнатылған жұмыртқаның сарысы 1/3, үгітілген ірімшік 10, бұрыш, мускат жаңғағы, тұз.
Сипаттамасы Қамырды үлкен, жіңішке төртбұрышқа жайып, сумен аздап сулайды. Кондитерлік қапты пайдаланып, тартылған етті әр 4 см сайын жаңғақ мөлшеріндегі тұшпара етіп жайыңыз. Қамырдың екінші қабаты үстіне қойылады, төменгі қабатқа басылады және кішкене төртбұрыштар кесіледі, олар тұзды суға 10-12 минут қайнатылады. Осыдан кейін су айдалады, равиоли томат тұздығымен құйылады, тағы бірнеше минут қайнатылады, содан кейін табаға немесе пісіру парағына жайылады, тұздықпен құйылады, үгітілген ірімшікке мол себіледі және пеште қызарады. Фаршты осылай дайындайды: сиыр етін ұсақтап турап, шпинатпен, шикі сарысымен және қатты пісірілген жұмыртқаның сарысымен араластырады, үгітілген ірімшік қосып, тұз, бұрыш, мускат жаңғағымен қосып, араластырады. Ыстық күйінде беріледі. Ашытқысыз қамыр 60, тартылған ет 80, үгітілген ірімшік 20, томат тұздығы 100, тартылған етке арналған: сиыр еті 50, шпинат пюресі 40, шикі сарысы 1/3 дана., қайнатылған жұмыртқаның сарысы 1/3, үгітілген ірімшік 10, бұрыш, мускат жаңғағы, тұз.