Қатпарлы қамырға толтырылған жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 0,5 кг қатпарлы қамыр. 100 г сары май, 10 жұмыртқа, 2 ақ тоқаш, 1 ас қасық. сүт (200 г), тұз, бұрыш, қыша, ақжелкен.
Сипаттамасы Біз жұмыртқаны қатты қайнатамыз, суық суға батырамыз, қабығынан тазартамыз және көлденеңінен екі бөлікке кесеміз. Сарысын шығарып, бұрын сүтке малынған орамдармен бірге електен өткіземіз. Алынған массаны маймен, тұзбен, бұрышпен, ақжелкенмен және аздап қышамен араластырамыз. Онымен жұмыртқаның жартысын толтырамыз, тұтас жұмыртқаның көрінісін беру үшін оларды біріктіреміз. Қатпарлы қамырды 10 бірдей төртбұрышқа жайып, жұмыртқаның сарысымен жағамыз. Әр шаршыға жұмыртқа саламыз. Жұмыртқа қамырмен толығымен жабылуы үшін шаршының бұрыштарын қысамыз. Үстіне сарысын жағып, ыстық пеште пісіреміз. Майонезбен салқындатылған жұмыртқаға қызмет етіңіз.