Грузиндік бал пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: жұмыртқа - 3 дана., бал - 1 кесе, қант - 200 г, ұнтақталған даршын - 1 шай қасық. қасық, ұнтақталған қалампыр - 1/2 шай қасық сода, тұз - 1/4 шай қасық, бидай ұны - 3 кесе.
Сипаттамасы Бидай ұнына түйіршіктелген қант, сода, ұнтақталған даршын және қалампырды араластырыңыз. Осылайша дайындалған ұнды үйіндімен таза тақтаға құйып, ортасына құдық жасап, тұтас жұмыртқа, бал, тұз салып, қамыр илейміз. Дайын қамырды маймен майланған қалыпқа салыңыз, бетін тегістеңіз, жұмыртқаның сарысымен майлаңыз, сүтпен немесе сумен шайқаңыз, бадам немесе жаңғақ дәндерімен безендіріп, пешке салыңыз. Майлау үшін: жұмыртқаның сарысы - 1 дана, сүт немесе су - 2 шай қасық, бадам, жаңғақ дәміне қарай.