Көкөністер қосылған қызанақтағы балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық 1-1,5 кг пияз 3 дана. сәбіз 2-3 дана. өсімдік майы сірке суы 1 шай қасық. томат пастасы 3-4 ас қасық. л.
Сипаттамасы Біз балықты жақсырақ қатты етпен (шортан, көксерке, алабұға, күміс тұқы:) алып, тазалап, ішін тазалап, жуып, бөліктерге (қалыңдығы шамамен 4 см) кесеміз. Қажет болса, алдымен оны аздап қуыруға болады. Пиязды және үш сәбізді ірі үккіште үккіштен өткіземіз. Енді кастрюльге аздап өсімдік майын құйып, қабаттарға саламыз: пияз, сәбіз, балық, пияз, сәбіз. Барлық қабаттарды тұздаймыз. Мұның бәрін аздап сұйылтылған томат пастасы немесе қызанақ шырынын құйыңыз (ең бастысы - алтын ортаны табу: қызанақ көп, балық қайнатылған болып шығады, аздап құрғақ болады). Бір шай қасық сірке суын қосыңыз (қайтадан әуесқой үшін). Біз оны пеште қайнатамыз, содан кейін қақпақпен жабамыз және үш сағат бойы ыстық пешке қоямыз. Дайындық дәрежесі сүйектердің жұмсақтығымен анықталады. Балықты салқын түрде жеген дұрыс және картоп пюресі қосылған өте дәмді.