Балық асханасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық - 1 кг. қызанақ - 1-2 дана. (немесе 150 мл сұйылтылған кетчуп немесе лечо шырыны) сарымсақ - 1 кішкене бас пияз - 2-3 дана. шөптер (ақжелкен, аскөк) - әрқайсысы 1 байлам тұз - дәміне қарай бұрыш - дәміне қарай лавр жапырағы - 2 дана. қыша - 1 ас қасық. өсімдік майы нан үгіндісі
Сипаттамасы Балықты (қызғылт лосось, треска, кез келген майсыз) жуыңыз, тазалаңыз, кесектерге кесіңіз. Балықты аздап қайнатқаннан кейін омыртқа мен қабырға сүйектерін суырып алыңыз. Содан кейін кесектерді тұз, бұрыш себіңіз, нан үгіндісіне орап, қызарғанша жоғары отта қуырыңыз. Пиязды сақиналарға кесіп, аздап қуырыңыз. Ірі қызанақты (егер қызанақ болмаса, болгар лечосынан сұйықтықты ағызып алуға болады, ең төтенше жағдайда өткір кетчупты жарты стакан кетчупке 2 ас қасық су мөлшерінде сумен сұйылтыңыз) үккіштен өткізіп, сарымсақ пен шөптерді ұсақтап тураңыз. . Барлығын келесі ретпен патчқа салыңыз: пияз қабаты, балық, лавр жапырағы, қызанақ, сарымсақ, шөптер, қыша (қышаны 1: 2 сумен сұйылтыңыз). Қақпақпен жабыңыз, ыстық пешке 20-30 минутқа қойыңыз. Суық немесе ыстық тағамдар ретінде қызмет етіңіз.