Бриошь
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 250 г ұн, 200 г сары май, 20 г ашытқы, 50 г қант, 100 г сүт, 3 жұмыртқа, тұз.
Сипаттамасы Алдымен қамырды дайындаймыз. Ұнның шамамен 1/3 бөлігінен ашытқыны жылы сүтте сұйылтып, илеп, көтерілуге қалдырамыз. Ол 2 есе көбейген кезде қалған ұнды алып, оны қант, тұз, жұмсақ май және жұмыртқамен араластырып, қамырды араластырамыз. Осы уақытта текшелерге кесеміз: салями, ветчина, ірімшіктің бірнеше түрі. Мұның бәрі көтерілген қамырға араласады. Біз пішінді аламыз, ортасында тесік болуы мүмкін. Маймен майлаңыз, қамырды жайыңыз. Қамыр қалыптың 2/3 бөлігін толтыруы керек. Толтырғыштардың барлық түрлері неғұрлым көп болса, соғұрлым ол дәмді болып шығады. Біз тағы да сәл көтерілуді қоямыз, ал пеште шамамен 50-60 минут 200 вт температурада. Иә, пісіруді аяқтамас бұрын ұрылған жұмыртқамен майлаймыз. Өте дәмді....