Тұздалған қияр өте тез дайындалады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер қияр 4 дана. сірке суы (9%) 4 ас қасық. л тұз 2 ас қасық. л аскөк 50-100 г.
Сипаттамасы Біз 2-3 қиярды (ұзындығы 15-20 см) алып, оны екіге, содан кейін ұзына бойына төрт бөлікке кесеміз. Аскөк шоғырын ұсақтап тураңыз (үлкен шоқ жақсы, соғұрлым дәмді болады). Қиярды ыдысқа (немесе басқа ыдысқа) салып, тұз, аскөк сеуіп, сірке суын құйамыз, әр 2 қиярға шамамен 2 ас қасық. Контейнерді қақпақпен жауып, ішіндегісін ұсақтаймыз. Біз оны 15 минутқа қалдырамыз, содан кейін оны кез келген тағамның астында, әсіресе кәуап қосылған арақ астында тұтынуға болады. Барлық қиярды жеп болған соң, ыдыстың ішіндегісін (сірке суы мен тұз қосылған аскөк) тастамаңыз. Егер сізде қияр жеткіліксіз болса, тезірек көбірек кесіңіз, контейнерге тастаңыз және 15 минуттан кейін қайтадан ләззат алыңыз. Сонымен, аскөк қышқыл болғанша шексіздікке дейін:))