Болгариялық Таратор сорпасы - 2 нұсқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер айран 2 бут., аскөк, 3-4 қияр, 4 жаңғақ, 3 ас қасық өсімдік майы, 2 шымшым қызыл болгар бұрышы, 5 сарымсақ, тұз, 0,5 литр су
Сипаттамасы Болгариялық таратор сорпасы 3-4 жаңа қияр алыңыз, майдалап тураңыз. 700 г йогуртқа немесе йогуртқа 100 г қаймақ, 3 түйір ұсақталған сарымсақ, тұз, бұрыш, 2 ас қасық өсімдік майын қосып, бәрін жақсылап шайқаңыз. Қияр қосып, суыққа қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында бір қасық майдалап туралған жаңғақ қосыңыз. Өте дәмді, әсіресе ыстық күнде. Таратор (болгар жазғы сорпасы) Айранды кастрюльге құйыңыз, сумен сұйылтыңыз (айран бөтелкелерін жай ғана шаю жақсы). Қиярды ірі үккіштен өткізіп, айранға, тұзға салыңыз. Ұнтақталған жаңғақ пен ұсақталған сарымсақты қосыңыз, содан кейін аздап қуырыңыз қызыл бұрыш қосылған май, бірақ қара түске айналмас үшін, бәрін кастрюльге құйыңыз, араластырыңыз және аскөк қосыңыз.