Таратор (болгар жазғы сорпасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 бут. айран, аскөк, 3-4 ұсақ қияр, 4 жаңғақ, 3 ас қасық өсімдік майы, 5 г қызыл болгар бұрышы, 5 түйір сарымсақ, тұз, 0,5 литр су.
Сипаттамасы Айранды кастрюльге құйыңыз, сумен сұйылтыңыз, қиярды ірі үккіштен өткізіп, айранға салыңыз. Тұз себіңіз. Жаңғақ пен сарымсақты қосыңыз. Қызыл бұрышпен бірге аздап өсімдік майын пісіріп, барлығын кастрюльге құйыңыз. Араластырыңыз және аскөк қосыңыз. Неше порция үшін: 8.