Халықтық ысталған бекіре
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бекіре - 1 кг., тұз - 1 ас қасық. л., фольга
Сипаттамасы Бұл әдіс тұтас ұшаға да, 1-2 килограмм филеге де пайдалы, осылайша дайындалған балық кесектері дәмі жағынан кем түспейді, ал бағасы бойынша сатып алынғаннан екі есе арзан болады. Осылардан кейін балық кесектерін фольгаға мықтап орап, алдын ала қыздырылған (шамамен 200 градус) пешке 40-50 минутқа қойыңыз, әсіресе конвекциялық пеште пісірсеңіз жақсы болады. Фольганы балық толығымен суығанша алып тастамаңыз (5-6 сағат кетуі керек). Содан кейін фольганы алып тастаңыз, теріні пышақпен мұқият бөліңіз, сонда сіз кесуге болады, ол құлап кетпейді. Бекіре балығын жуыңыз, басы мен құйрығын кесіңіз, 500-600 грамм бөліктерге бөліңіз, омыртқаны, теріні және "Қателерді" әлі алып тастамаңыз. Кесектерді 1 кг балыққа 1 ас қасық мөлшерінде тұзбен сүртіңіз, ыдысқа (кастрюльге) салыңыз да, қысыммен 3 сағатқа қалдырыңыз.