Толтырылған мойындар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 тауық, үйрек немесе 1 қаз мойын, 1 құс бауыры, 50 г құс еті, 50 г майлы шошқа еті, 2 тілім ақ нан, 200 г сүт, 2 жұмыртқа, тұз, бұрыш және мускат жаңғағы дәміне қарай.
Сипаттамасы Үй құстарының ұшаларынан мойындарды кесіп тастаңыз, мойын омыртқаларын көмеймен және өңешпен бірге алып тастаңыз, бір ұшын байлап, өте тығыз емес тартылған етпен толтырыңыз, содан кейін екінші ұшын байлаңыз немесе тігіңіз. Пісіру кезінде мойындардың жарылып кетуіне жол бермеу үшін оларды инемен бірнеше жерден тесу керек. Дайындалған мойындарды ыстық суға салып, баяу отта 40-60 минут қайнатыңыз. Содан кейін жеңіл пресс астындағы табаға жіберіңіз және екі жағынан қуырыңыз. Толтырылған мойындарды ыстық күйінде ғана емес, салқын күйінде де беруге болады. Тартылған ет. Шошқа етін, құс етін, бауырды және сүтке малынған, қабығы жоқ, ескірген ақ нанды ет тартқышта ұнтақтап, жұмыртқаны, қалған сүтті, тұзды, бұрышты, мускат жаңғағын қосып, жақсылап илеңіз.