Қаз мойындары толтырылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз мойындары - 5 дана, қаз еті - 700 г, шошқа еті - 300 г, 4 жұмыртқа, пияз - 3 бас, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, ет сорпасы - 700 мл, картоп-750 г, сүт-150 мл, май-50 г, өсімдік майы -100 мл, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Қаз мойындарын күйдіріңіз, жұлыңыз, жуыңыз, шеміршек пен өңешті алып тастаңыз, теріні ішкі маймен қалдырыңыз. Қаздың еті мен шошқа етін ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған және құтқарылған пиязды, екі қайнатылған және майдалап туралған жұмыртқаны, жасыл ақжелкенді, екі шикі жұмыртқаны, ұнтақталған қызыл бұрыш пен тұзды қосып, жақсылап араластырыңыз да, дайындалған тартылған етпен толтырыңыз. мойындар. Мойынды екі жағынан тігіп, шошқа майымен майланған пісірме табаққа салыңыз да, орташа қыздырылған пешке шамамен бір сағатқа қойыңыз. Қуыру кезінде мезгіл-мезгіл мойындарды аздап сумен және алынған шырынмен суарыңыз. Тазартылған картопты тұзды суға қайнатып, сүт пен сары май қосылған пюре дайындаңыз. Дайын мойындарды жіптерді алып тастап, қалың тілімдерге кесіңіз. Картоп пюресі, қуыру кезінде алынған тұздықпен және сүзілген тұздықпен бірге қызмет етіңіз.