Толтырылған қаз мойыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз мойыны, қаз бауыры, шошқа майы 50, бұзау еті 100, түйме саңырауқұлақтар 50, ескірген бөлке 50, сүт 120, жұмыртқа 2 дана., ұнтақталған қара бұрыш, мускат жаңғағы, тұз.
Сипаттамасы Бұзау, шошқа майы және қаз бауыры сүтке малынған және сығылған ораммен бірге ет тартқыштан өткізіледі. Алынған масса сарысымен ұнтақталады және майдалап туралған саңырауқұлақтармен біріктіріледі. Дәміне қарай тұз, бұрыш, мускат жаңғағын қосып, тартылған етті ақуыз көбікімен араластырады және онымен дайындалған қаз мойнын толтырады (Онша тығыз емес). Мойын екі жағынан тігіледі, бірнеше жерден тесіледі, тұздалған қайнаған суға салынады және қақпақ астында баяу отта шамамен 50 минут қайнатылады. Ыстық немесе суық күйінде беріледі. Соңғы жағдайда оны пресс астында ұстайды, содан кейін тілімдерге кеседі.