Чернина (Қаз қанынан жасалған сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаздың ішегі 150, қаздың қаны 50, сәбіз 15, пияз 25, ақжелкен 10, су 350, кептірілген жемістер (қара өрік, алма) 20, лавр, ұнтақталған қара бұрыш, сірке суы 5, қант, тұз.
Сипаттамасы Қаздың қаны ұйып қалмас үшін сірке суымен араластырылады. Сорпаны қайнатпалардан, көкөністерден және дәмдеуіштерден дайындайды. Лазаньялар дайындалады. Кептірілген жемістерді жуады, бірнеше сағат бойы сіңіреді және сол суда қайнатады. Сорпа сүзіледі, қан құйылады, қайнатылады, көкөністер салынады, жолақтарға кесіледі және дәміне қарай тұз, қант, лимон шырыны немесе сірке суымен дәмделеді. Пісірілген жемістер, лазаньялар, туралған ішімдіктер сорпа ыдысына салынып, сорпаның үстіне құйылады.