Қызыл шараптағы ет орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер шошқа еті - 1 кг. тартылған бұзау еті - 200 г. мұздатылған саңырауқұлақтар - 400 г. көкөніс қоспасы - 1 пакет сиыр немесе қаз бауыры - 300 г. тұқымсыз қара өрік - 10-12 дана. пияз - 1 кішкентай "Мерлот" түріндегі қызыл шарап - 1 кесе
Сипаттамасы Шошқа етін котлеттер сияқты кесіңіз. Жақсылап шайқаңыз, тұз, бұрыш қосыңыз. Шампиньондарды (немесе басқа саңырауқұлақтарды, егер сіз қыста дайындық жасасаңыз) 15 минут қайнатыңыз, содан кейін майдалап туралған пиязбен сары майға қуырыңыз. Гүлді қырыққабат, брокколи және сәбізден жасалған көкөніс қоспасын жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бауырды (сиыр немесе қаз) 20 минут қайнатыңыз, сосын салқындатыңыз, миксермен ұсақтаңыз, дәміне қарай 2 ас қасық сары май, тұз және бұрыш қосыңыз. Қара өрікті кесіңіз (ұсақ емес). Ұсақталған бұзау етін бауыр, қара өрік, көкөністер мен саңырауқұлақтармен араластырыңыз. Алынған қоспаны котлеттерге салыңыз да, котлеттерді орамға айналдырыңыз (олар өте қалың болмайтындай етіп), ағаш шұқығыштармен бекітіп, сары майға тез қызарғанша қуырыңыз. Содан кейін, шұқығыштарды абайлап алып тастағаннан кейін, қалың қабырғалы табаға салыңыз, шарап құйыңыз (мысалы, қызыл, "Мерлот"). және пеште 220 градус температурада шамамен 30 минут қайнатыңыз. Ыстық күйінде де, қалған "Өлшемдермен" де, суықпен де жеуге болады.