Өзбек тіліндегі кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті (бел) - 500 г. қой еті (целлюлоза) - 900 г. қойдың майы - 50 г. пияз - 4 ұсақ бас, лимон - 1/2 дана. анис - 5 г. картоп - 10-12 дана орташа мөлшерде, ет сорпасы - 1/2 кесе, томат пюресі - 1/2 шай қасық. дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы 4 порцияға арналған. Вебек стиліндегі кәуаптың әрбір порциясына мыналар кіреді: туралған қой етінен жасалған котлета-люля, қой етінен жасалған котлет және бірнеше тілім кәуап. Қойдың белін 4 бөлікке бөліп, аздап ұрып, тұз, бұрыш себіңіз де, екі жағына толық дайын болғанға дейін қуырыңыз (қатты отта 10-15 минут). Қой етінің етін екіге бөліңіз. Бір бөлігінен бесік, екінші бөлігінен кәуап дайындалады. Люльді дайындау үшін қой еті мен пиязды (1 бас) ет тартқыштан өткізіп, тұз бен бұрыш қосып, тартылған етті жақсылап араластырып, ағаш шпатламен ұрып тастаңыз. Содан кейін қияр пішінінде 4 котлет жасап, оларды шашлыққа салып, ыстық көмірдің үстіне қуырыңыз.