Әуесқой тәжік кәуаптары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Қой еті - 1 кг, құйрық майы - 150 г. пияз - 200 г. лимон - 1 дана, шөптер - 1 шоқ, қызанақ - 400 г. тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Қой етінің етін 30-40 г кесектерге кесіңіз.құйрық майы, пияз, дәмдеуіштермен араластырыңыз да, сығылған лимон шырынын құйыңыз. Дайындалған етті салқын жерде 2-3 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін етті шошқа майымен араластырылған шашлыктарға салып, ыстық көмірге қуырыңыз. Бөлек, шашлыктарға кішкене піскен қызанақты салып, көмірге қуырыңыз. Дайын шашлыктарды қайтадан лимон шырынын құйып, қызанақпен бірге қызмет етіңіз.