Хорезм стиліндегі кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр етін (қой етін) пленкалардан аршып, кесектерге кесіңіз 3*3*3 см, эмальданған табаға, тұзға, бұрышқа салыңыз, міндетті түрде зира қосыңыз (зире сорты, Орта Азияда өседі) араластырыңыз. Пиязды сақиналарға кесіңіз, етке қосыңыз. Лимонды екіге бөліп, шырынын етке сығып, жақсылап араластырыңыз. Әр 15 минут сайын араластырыңыз. Бір сағаттан кейін (бірақ ертерек емес) етті шашлыққа салып, көмірге қуыруға болады. Қуыруға дайын болған етпен бірге шашлыкты көрнекті бөліктер болмауы үшін қолмен қысу керек. Маринадтан қалған пиязды өсімдік майына қуырып жеуге болады. ет 1 кг. тұз 1 шай қасық. (немесе дәміне қарай) пияз 4 дана. зира (зире қолдануға болады) 1/4 шай қасық лимон 1 дана. дәміне қарай бұрыш (ұнтақталған қызыл немесе қара)