"Дәруменді" салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сарымсақты ұсақтап тураңыз (2-3 түйір), үстіне зәйтүн майын құйыңыз (ең нашар жағдайда күнбағыс майы) (шамамен 1/4 кесе), 1/3 лимонды сығыңыз, аздап ұнтақталған бұрыш себіңіз, араластырыңыз және салат пісіп жатқанда қайнатыңыз. . Үлкен ыдыста қырыққабатты, қиярды, қызанақты, болгар бұрышын, тәтті алманы, жасыл пиязды, аскөкті (кинзаны да қолдануға болады) ұсақтап тураңыз, сәбізді ірі үккіштен өткізіңіз. Барлығын тұздап, күнжіт тұқымына себіңіз (егер бар болса), үстіне таңғышты құйып, араластырыңыз. Салатты ет тағамдарына гарнир ретінде немесе тәуелсіз тағам ретінде пайдалануға болады (мысалы, сымбатты фигурасын сақтағысы келетіндерге кешкі ас ретінде). Сарымсақ 2-3 түйір Лимон 1/3 дана. зәйтүн майы 1/4 кесе ұнтақталған қара бұрыш орамжапырақ 1/6 орташа қырыққабат қияр 1-2 дана. қызанақ 2-3 дана. тәтті бұрыш 1-2 дана. алма 1 дана. жасыл пияз аздап аскөк сәбіз 1 дана.