Кит етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кит етін кесектерге кесіңіз, эмальданған табаға салыңыз, тұз себіңіз, қара ұнтақталған бұрыш себіңіз, майдалап туралған пиязды, ақжелкенді, сірке суын немесе лимон қышқылын қосып, араластырыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз және суық жерде 4 сағатқа қойыңыз. Маринадталған ет кесектерін металл түкіріктің үстіне туралған бекон-кус-камимен қиыстырып қойыңыз. Шашлыктарды қуыруға арналған табада қуырыңыз, мезгіл-мезгіл шашлыкты бұраңыз, сонда ет біркелкі қуырылады. Маринадталған жемістермен, жасыл пиязбен, лимон кесектерімен бірге қызмет етіңіз. Кит еті - 2000 г, шошқа майы - 500 г, пияз - 4 дана, лимон - 1 дана. немесе 3% сірке суы - 15 г, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.