Карск бойынша кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бірінші әдіс Бұл атау Қырым соғысында орыс әскерлері басып алған түріктің алынбайтын Каре бекінісінен шыққан. Содан бері барбекю Санкт-Петербург мейрамханаларында сәнді тағамға айналды. Осы уақытқа дейін түкірген аңды қалың қағазға орап қуыруды жөн көретін (кейбір көне әдістерді кітаптың соңында арнайы бөлімде келтіреміз). Қой етінің бүйрек бөлігін жуыңыз, сіңірлерін кесу арқылы тазалаңыз, қуыру кезінде қой етінің бөліктері тартылып қалмас үшін тіліктер жасаңыз және бір порцияға бір кесек (250 г) алыңыз. Бүйректерді де жуып, екіге бөліңіз. Дайындалған қой мен бүйректі ыдысқа салып, тұздап, бұрыш, майдалап туралған пияз және ақжелкенге себіңіз, сірке суын немесе лимон шырынын себіңіз де, сол күйінде маринадтау үшін 2-3 сағатқа қалдырыңыз. . Қуырар алдында қой етінің әрбір бөлігін екі жағына жарты бүйрек қосып, металл түкіріктің үстіне қойып, көмірдің үстіне жалынсыз қуырыңыз. Қуыру кезінде қозы біркелкі қуырылатындай етіп, түкірікті айналдыру керек. Қуыруға арналған таба болмаған жағдайда, кәуапты табада қуыруға болады. Дайын шашлыктарды шашлыктан алып тастап, ыдысқа лимонның бір бөлігін салып, бүйректерімен бірге тұтас бөлікке салыңыз. Кебабтың үстіне жасыл пияз мен ақжелкенді себіңіз. "Кетчуп" тұздығына, "Кубань * немесе басқа ыстық томат тұздығына бөлек қызмет етіңіз. 500 г қой етіне - 2 бүйрек, 1 бас пияз, 100 г жасыл пияз, 1 ас қасық сірке суы, 1/2 лимон. Екінші әдіс Етті үлкен кесектерге кесіңіз (бір порцияға бір) және кавказ стиліндегі кәуап сияқты маринадтаңыз. Маринадталған етті шашлыкқа салыңыз, бір шетінен пленкадан тазартылған қойдың бүйрегін, ал екінші жағынан орташа қызанақты салыңыз. Етті еріген құйрық майымен майлап, көмірдің үстіне немесе электр грильіне қуырыңыз. Қызмет көрсету кезінде қуырылған кәуапты, бүйректі және помидорды шашлыктан алып, табаққа салыңыз да, шикі пияз сақиналарымен, лимон кесектерімен, жасыл пиязбен және ақжелкеннің бұйрығымен безендіріңіз. Жеке түрде ткемали тұздығына және жаңа піскен немесе кептірілген ұнтақталған бөріқарақатқа қызмет етіңіз. Қой еті - 1500 г, маринадтауға арналған пияз - 2 дана, бүйрек және қызанақ - әрқайсысы 1 дана, шошқа майы - 50 г, гарнирге арналған пияз және жасыл - әрқайсысы 1/2 шоқ, лимон 1/2 дана., құрғақ бөріқарақат - 20 г, ткемали тұздығы - 50 г, шөптер, тұз, ұнтақталған қара бұрыш. Үшінші әдіс (араққа тұздық) Майлы қой етінің етін (артқы аяғы) диаметрі 100 - 150 мм және қалыңдығы 30-40 мм кесектерге кесіңіз, тұз себіңіз, бұрыш, майдалап туралған шөптер мен пияз себіңіз, тотықпайтын ыдысқа салыңыз, сірке суын құйыңыз. , коньяк немесе арақ құйыңыз, араластырыңыз, тығыздап, суықта 6-8 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін қой етінің кесектерін шикі құйрық майының тілімдерімен қиыстырылған шашлыққа салып, мезгіл-мезгіл айналдырып, түкіріп қуырыңыз. Ет шамамен 8-10 см қуырылған кезде, одан өткір пышақпен жұқа тілімдерді кесіңіз, қалған етті ұзына бойына қуырыңыз, содан кейін қайтадан кесіңіз және т.б. барлық ет қуырылғанша. Қызмет көрсету кезінде ет кесектерін блю-до үстіне қойып, туралған пияз және туралған пияз, қызанақ және ақжелкен мен кинза бұтақтарымен безендіріңіз. Болашақ аспазшыларға ескертеміз - "Кәуап-чи" - егер сіз шараптан маринад жасасаңыз. Онда сірке суын қоспаңыз, бірақ алкогольді құйыңыз - лимон тұздығымен шашыратпаңыз. Ет кез келген маринадты жақсы көреді, бірақ бәрі бірге емес. Қой еті - 240 г, құйрық майы - 50 г, пияз - 50 г, арақ немесе коньяк -10 г, 3% сірке суы - 3 г, ұнтақталған қызыл бұрыш, жаңа піскен шөптер - 20 г, тұз.