Тикя-кебаб (әзірбайжан тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жас қозының белінің қабырға бөлігін қабырға бөліктерімен бірге 5-6 бөлікке бөліп, тұз, бұрыш қосып, шашлыкқа салыңыз. Жіп тігу кезінде ет кесектерінің сыртқы жағының бір жаққа қаратылғанына көз жеткізу керек. Кәуапты ыстық көмірдің үстіне жалынсыз қуырыңыз. Қызмет көрсету кезінде пияз сақиналарына, жасыл пиязға, ақжелкенге себіңіз. Бөлек түрде- кептірілген бөріқарақат, бұрыш беріңіз. Қой еті - 1000 г, пияз - 100 г, жасыл бұршақ - 40 г, кептірілген бөріқарақат - 3 г, шөптер - 10 г, ұнтақталған қызыл бұрыш, тұз.