Кавказ стиліндегі қой етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қой етінің кесектерін 30-40 г текшелерге кесіңіз, тұз себіңіз, бұрыш, майдалап туралған немесе үгітілген пияз мен ақжелкенге себіңіз, сірке суымен немесе лимон шырынын сулаңыз, араластырыңыз, тотықтырмайтын ыдысқа салыңыз. және 4-6 сағат бойы суыққа қойыңыз. Маринадталған ет кесектерін металдан жасалған шашлыкта, шалқанның дөңгелектерімен қиыстырып, еріген құйрық майымен майлап, жанып жатқан көмірдің үстінде немесе электр торында қуырыңыз. Кәуаптың дайын бөліктерін шашлыктан ыдысқа алыңыз, шикі туралған пиязбен немесе жасыл пиязбен, қызанақпен және лимон тілімімен безендіріңіз. Ткемали тұздығына немесе "Шығыс * және жаңа піскен немесе кептірілген ұнтақталған бөріқарақатқа бөлек қызмет етіңіз. Қой еті - 1600 г, пияз - 3 дана., жасыл пияз - 3 қауырсын, 3% сірке суы - 20 г, қызанақ - 10 дана., ткемали соусы - 100 г, тұздалған бөріқарақат - 20 г, лимон - 1/2 дана., жоғарғы зығыр қой еті - 50 г, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, шөптер.