Армян тіліндегі кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порцияға арналған. Қой еті (бел) - 1 кг., пияз - 2 ұсақ бас, лимон - 1 дана., дәміне қарай тұз, бұрыш. Қойдың белін 25-30 г бөліктерге бөліп, тұздап, бұрыш себіңіз, лимон шырыны мен лимон қабығын, майдалап туралған пиязды қосып, бәрін араластырып, салқын жерде қалдырыңыз. 7-8 сағаттан кейін қой етінің бөліктерін әрқайсысы 5-6 данадан шашлыкқа салып, қуырыңыз, оларды ыстық көмірдің үстінде ұстаңыз және қойдың майымен майлаңыз. Кәуапқа арналған гарнир ретінде жаңа піскен қызанақ, лимон тілімдері, туралған пияз, жасыл пияз, кинза, эстрагон, сондай-ақ жаңа піскен баклажандар туралған, қой етінің кесектерімен туралған және шашлыкта қуырылған болуы мүмкін. Кәуаптар дастарханға шашлыктан алынбай, мангалда немесе тәрелкеде беріледі. Дәмдеуіш ретінде кетчуп, ткемали немесе анар тұздығы ұсынылады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Армян тіліндегі кәуап пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz


