Армян тіліндегі кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порцияға арналған. Қой еті (бел) - 1 кг., пияз - 2 ұсақ бас, лимон - 1 дана., дәміне қарай тұз, бұрыш. Қойдың белін 25-30 г бөліктерге бөліп, тұздап, бұрыш себіңіз, лимон шырыны мен лимон қабығын, майдалап туралған пиязды қосып, бәрін араластырып, салқын жерде қалдырыңыз. 7-8 сағаттан кейін қой етінің бөліктерін әрқайсысы 5-6 данадан шашлыкқа салып, қуырыңыз, оларды ыстық көмірдің үстінде ұстаңыз және қойдың майымен майлаңыз. Кәуапқа арналған гарнир ретінде жаңа піскен қызанақ, лимон тілімдері, туралған пияз, жасыл пияз, кинза, эстрагон, сондай-ақ жаңа піскен баклажандар туралған, қой етінің кесектерімен туралған және шашлыкта қуырылған болуы мүмкін. Кәуаптар дастарханға шашлыктан алынбай, мангалда немесе тәрелкеде беріледі. Дәмдеуіш ретінде кетчуп, ткемали немесе анар тұздығы ұсынылады.