Әзірбайжан тіліндегі кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порцияға арналған. Қой еті (бүйрек бөлігі немесе артқы аяқтың целлюлозасы) - 600 г. пияз - 2 бас, сірке суы - 5 ас қасық. л. сары май - 25 г. жасыл пияз - 100 г. жаңа піскен қызанақ - 4 дана. ткемали тұздығы - 3--4 ас қасық. л кептірілген немесе жаңа піскен бөріқарақат - 12-16 дана. лимон - 1 дана. аскөк, ақжелкен, тұз, бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Қойды текшелер түрінде кесектерге кесіңіз (әрқайсысы 30-40 г.), фарфорға немесе эмальданған ыдысқа, тұзға салыңыз, ұнтақталған бұрыш себіңіз, майдалап туралған немесе үгітілген пиязды, ақжелкенді, шарап сірке суын немесе лимон шырынын қосыңыз, араластырыңыз, жабыңыз және 4-5 сағатқа қойыңыз. суық жерде. Жас қозыны сірке суын қоспай маринадтаңыз, ет кесектерін шашлыктарға салыңыз, сары маймен майлаңыз және жалын негіздерінің ыстық көмірінің үстінде дайын болғанға дейін қуырыңыз, шашлыктарды үздіксіз бұраңыз. Дайын шашлыктарды табаққа салыңыз, шөптермен безендіріңіз. Ірі туралған жасыл пиязды, жаңа піскен қызанақты, лимон кесектерін, ткемали тұздығын және бөріқарақатқа бөлек қызмет етіңіз.