1 мамырға арналған кәуап (орыс тілінде шошқа етінен)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа шошқа еті (міндетті түрде шетінде шошқа майы бар) 2,5 кг, пияз 700 г, қара бұрыш, ас сірке суы 125 г, лимон 1 дана., тұз, қант, ақ үстел (немесе үйдегі жеміс).
Сипаттамасы Етті 600 г есебінен алыңыз. бір адамға. Етті эмальданған ыдысқа 30-35 грамм (шамамен 5х5х5 см) кесектерге кесіңіз. Шошқа майын мяса бөліп, ұзын жолақтарға кесіңіз (пиязбен бірге бірнеше рет байлау үшін). Содан кейін сақиналарға кесілген пиязды (1 кг етке 250-300 г), туралған лимонды (2-2,5 кг етке 1 лимон), сірке суын (1 кг етке 50 грамм), дәміне қарай тұз, қант, бұрыш қосыңыз. және 1/2 л шарап. 4-5 сағаттан кейін кәуап дайын болады. Шашлыктарды кезек-кезек ет, шошқа майы мен пияздың ілмектері, лимондармен тығыз (шырындылық үшін) жіппен байлап қою керек. Дәлдік қажет - ештеңе ілінбеуі керек! Бақша жасылымен бірге қызмет етіңіз. Жақсы тұздық сірке суы, сарымсақ, тұз, қант және бұрыш (қызыл және қара) қосылған томат пастасындағы сақиналардағы пияз, сонымен қатар бір қасық күнбағыс майы болады. Асың дәмді болсын! Қанша порцияға арналған: 4.