Болашақта пайдалану үшін қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12429-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы 10 банка 0,5 литрге шошқа еті, сиыр еті және т.б. целлюлоза қажет. 6 кг, ерітілген шошқа майы 1,6 кг, тұз 125 г. 0,5 л банкаға 400 г ет пен 150 г май салынады. Етті 30-40 г кесектерге бөліп, тұз себеді (1 кг етке 1 ас қасық) және 8-10 минутқа қалдырады. Содан кейін шошқа етінің майы терең табада аздап тұман пайда болғанша қыздырылады. Онда етті түрлі-түсті қабық пайда болғанға дейін қуырады және шырынның бөлінуі тоқтайды, стерильденген шыны ыдыстарға салады, еріген маймен ет деңгейінен жоғары құяды, салқындаған кезде май деңгейі 2-3 мм төмендейтінін ескеріп, домалатады. . Зарарсыздандыру қажет емес.