Цеппелиндер (Литва)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бірінші нұсқа. 10 порция үшін: 1 кг картоп, 280 г крахмал, 2 жұмыртқа, тұз. Толтыру үшін: 900 г сәбіз, 150 г кілегей, 100 г маргарин, 30 г қант. Қамырды қайнатылған картоптан, жұмыртқадан, крахмалдан, тұздан дайындаңыз, қалыңдығы 0,5 см қабатқа жайыңыз, диаметрі орташа шыныаяқ тәрізді дөңгелектерді кесіңіз, толтыруды салыңыз, шеттерін қысыңыз және цеппелиндерді тұзды суға 15 минут қайнатыңыз. . Толтыруға арналған сәбізді ірі үккіште үккіштен өткізіп, кілегей, маргарин және қантпен қайнатыңыз. Сары маймен немесе қаймақпен бірге қызмет етіңіз. Екінші нұсқа. 15 шикі және 5 пісірілген картоп, 1 жұмыртқа, 0,5 ас қасық қаймақ, тұз. Толтыру үшін сіз мыналарды ала аласыз: 500 г қайнатылған ет немесе бауыр, 3 пияз, 50 г шошқа майы, тұз. Немесе: 500 г сүзбе, 2 жұмыртқа, 3 пияз, 150 г шошқа майы, тұз. Шикі үгітілген, сығылған және қайнатылған картоптан жұмыртқасы бар қамырды дайындаңыз, алдыңғы жағдайдағыдай кесіңіз. Толтыруға арналған етті немесе бауырды пиязбен және қуырылған шошқа майымен ет тартқыштан өткізіп, тұз қосыңыз. Басқа жағдайда, сүзбе, майға қуырылған пиязды туралған қайнатылған жұмыртқамен араластырыңыз. Әрі қарай пісіру алдыңғы жағдайға ұқсас.