Картоп қамырынан жасалған ірімшіктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3 ірі картоп түйнегі, 3 сарысы, 1 шай қасық сары май, дәміне қарай тұзды араластырып, қамырды дайындаңыз. толтыру үшін дәміне қарай 500 г сүзбе, екі жұмыртқа, қант пен тұзды араластырыңыз. Толтыруға бір ас қасық ұн, майлау үшін 1 сарысы алынады. Картопты қайнаған тұзды суға қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз, картопты құрғатыңыз және електен ыстықтай сүртіңіз. Қалған компоненттерді қосып, бәрін мұқият араластырыңыз. Толтыру үшін сүзбені електен сүртіңіз, оған жұмыртқа, қант және тұз қосыңыз. Қамырдан пирожныйлар жасаңыз және олардың әрқайсысына құдықтарға салманы салыңыз. Үстіне сарысын жағып, өсімдік майымен майланған пісірме табаққа пісіріңіз.