Виртиняй (Литва)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бірінші нұсқа, дәстүрлі. Қамыр үшін: 1 ас қасық бидай ұны, 1 жұмыртқа, 2 шикі сарысы, тұз. Су мүлдем пайдаланылмайды. Толтыру үшін: 8 картоп, 100 г шошқа майы, 0,5 ас қасық қаймақ, 2 пияз, 5 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Ұннан, жұмыртқадан, тұздан қатты қамыр илеңіз, оны 6х6 см квадраттарға кесіңіз. Толтыруға арналған шикі қабығынан тазартылған картопты ұсақ үккіштен өткізіп, жақсылап сығып алыңыз, қуырылған пияз бен шошқа майын, тұз бен бұрышты араластырыңыз. Виртуалды толтырып, тұзды суға қайнатыңыз (10 минуттан астам). Жарылған және қаймақ қосылған еріген шошқа майы соусымен бірге ұсыныңыз. --------------------------------------------------------------- Екінші нұсқа. Қамыр үшін: 1 ас қасық ұн, 1 жұмыртқа, ақжелкен шоғыры, тұз. Толтыру үшін: 400 г тұздалған саңырауқұлақтар, 2-3 пияз. Немесе: 900 г балық, 1 пияз, тұз, ақжелкен, маргарин, бұрыш. Бірінші жағдайда тұздалған саңырауқұлақтарды пиязбен бірге тураңыз. Сүйексіз қайнатылған балықты бөлшектеңіз, туралған пияз, ақжелкен, тұз, бұрыш қосып араластырыңыз, табада маргаринмен сөндіріңіз. Қоспаны дайындаңыз және онымен пирогтарды толтырыңыз (әдеттегідей), оларды жұмыртқаның сарысымен майлап, орташа отта пеште пісіріңіз. Қаймақ немесе қаймақ соусымен ыстық күйде ұсыныңыз.