Көкөністер қосылған ет "Жылдам"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет - 1 кг баклажан - кем дегенде 1 кг пияз - 4-5 бас қызанақ - 500 г майонез - 200 г қаймақ - 200 г сүт - 2/3 кесе тұз - дәміне қарай
Сипаттамасы Жаңа піскен етті сүйекпен (жақсырақ шошқа еті, бірақ сиыр еті мен бұзау еті де жақсы) бөліктерге бөліп, пісіру парағына (жабық) немесе пішінге, тұзға салуға болады. Баклажандарды, пиязды және қызанақты тілімдерге кесіңіз. Баклажандарды қабығынан тазартпау үшін оларды турап, суық суға жарты сағатқа қоюға болады. Еттің үстіне баклажанның қалың қабатын, сосын пияз, қызанақ қабатын, сосын қайтадан баклажан қабатын салыңыз. Барлығын майонез, қаймақ, аздап тұз және сүт қоспасынан жасалған тұздықпен жабыңыз. Пешке жіберу. Алдымен толық пісіру үшін орташа отта, содан кейін қызару үшін үлкен отта. Нәтиже - гарнирмен бірге бірден ет, дәмді және өте жылдам. ет - 1 кг баклажан - кем дегенде 1 кг пияз - 4-5 бас қызанақ - 500 г майонез - 200 г қаймақ - 200 г сүт - 2/3 кесе тұз - дәміне қарай