Сібір стиліндегі сиыр етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Осы техниканы қолдана отырып пісіру арқылы сіз өте қатты етті де қажетті жұмсақтыққа жеткізе аласыз. Етті ерітуге рұқсат етіңіз (сиыр мен қой балмұздағын алуға болады) және сіріңке қорабынан сәл үлкенірек кесектерге кесіңіз. Кәстрөлдің түбіне хош иісті бұрыш (бұршақ) қабатын құйыңыз. Жоғарыдан оны лавр жапырағының қабатымен жабыңыз. Сақиналарға кесілген пияз қабатын, үстіне ет қабатын, тұз бен бұрышты ұнтақталған қызыл бұрышпен салыңыз, қайтадан пияз қабатын салыңыз және т.б. Соңғы қабат пияз болуы керек. Оның үстіне лавр жапырағының қабатын жайыңыз. Оның үстіне томат пастасы қабатын қалыңдығы мен сірке суы бар ыдысқа салыңыз (1 кг ет үшін - 1 қасық сірке суы). Мұның бәрін төңкерілген табақпен жабыңыз және шамамен 10 кг қысымды үстіне қойыңыз. Тәулікке шыдау. Бір тәуліктен кейін юшканы ағызып, лаврушканың жоғарғы қабатын лақтырып, етті басқа ыдысқа салыңыз, лаврушка мен бұрыштың төменгі қабатын ескіге қалдырыңыз. Етке лимонды сығыңыз, ақ шарап қосыңыз. 2 сағаттан кейін қуыруға болады.