Ет сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет сорпасын дайындау үшін дәнекер тінінің едәуір мөлшерін (иық пышағы, төс еті, жамылғы) қамтитын ет бөліктерін пайдалану керек. Ет пен сүйек сорпасын сүйек сорпасы сияқты пісіріңіз, бірақ ұсақталған сүйектердің үстіне ет кесектерін салыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 1-1,5 сағат бұрын сорпаға тамыр мен тұз қосыңыз. Еттің дайындығын аспазшының инесімен тесу арқылы анықтауға болады: ине жақсы пісірілген етке еркін енеді. Екінші тағамдарға арналған сиыр етін пісіру процесінде қазанға салыңыз, сонда ет шырынды болады. Дайын етті ыдысқа салыңыз, сақтау кезінде еттің бетін кеуіп қалмас үшін қақпақпен жабыңыз. Ет сорпасы мөлдір, сарғыш түсті, бетінде жылтыр май болуы керек (Артық майды кетіру керек). Оның жаңа піскен ет пен көкөністерге тән жағымды дәмі мен иісі бар.