Сүйек сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүйек сорпасын дайындау үшін малды аспаздық союдан алынған сүйектерді, сондай-ақ құс етінің тамақ қалдықтарын пайдаланады. Сүйектерді екі-үш рет ауыстырып, суық сумен шаю керек. Майды және басқа қоректік заттарды жақсырақ алу үшін сүйектерді ұсақтап, омыртқа сүйектерін кесіп, түтік тәрізді сүйектердің буын бастарын бірнеше бөлікке кесіп, түтікшені бүтін күйінде қалдыру керек, жалпақ сүйектерді 5-6 өлшемді кесектерге кесу керек. қараңыз. Бұзау мен шошқа етінің сүйектерін пеште аздап қуыру керек. Дайындалған сүйектерді қазанға салыңыз, оған салқын су құйыңыз (булануды ескере отырып, 1 кг сүйекке 1,25 литр су), қазанды қақпақпен жауып, қыздырған кезде ішіндегісін мүмкіндігінше тез қайнатыңыз. Сорпа қайнағаннан кейін қазандықтың қақпағын ашыңыз, көбікті алыңыз, содан кейін отты біртіндеп азайтыңыз, болашақта тез қайнауға жол бермеңіз. Сорпаның бетіне қалқып шыққан майды ішінара алып тастаңыз, майдың кішкене қабатының болуы сорпада хош иісті заттардың сақталуына ықпал етеді. Сиыр мен қойдың сүйектерін 4,5 -5 сағат, бұзау мен шошқа етін 2-3 сағат қайнату керек. Ұзақ пісіру кезінде сорпаның дәмі нашарлайды. Пісіру аяқталғанға дейін 1-1,5 сағат бұрын сорпаға сәбіз, ақжелкен, балдыркөк, пияз, тұз салыңыз. Сүйек сорпасы ақуызды заттар мен майдың болуына байланысты мөлдір немесе бұлтты болуы мүмкін, сорпаның бетінде майдың ұшқындары болуы керек, сорпаның хош иісі пісіру кезінде қосылған көкөністердің дәміне сәйкес келуі керек.