Балық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Балықтан жасалған тамақ қалдықтары (Өңделген) - 150 г, пияз - 7 г, ақжелкен - 7 г.Дәміне қарай ең жақсы сорпа көксерке, алабұға, шырша және бекіре тұқымдас балықтардан алынады. Қарақұмық, сазан, қарақұйрық, қарақұйрықтың басын пайдалану ұсынылмайды, өйткені олардың сорпасы ащы болуы мүмкін. Балықтың өңделген тамақ қалдықтарын - бастарын, сүйектерін, желбезектерін және терісін жақсылап шайыңыз. Ірі сүйектер мен бастарды пісірер алдында бөліктерге бөліп, алдымен бастарынан желбезектерді алып тастау керек. Қазанға салыңыз, 1 кг-ға 4-5 литр мөлшерінде суық су құйыңыз, ақжелкен мен пиязды қосыңыз, қазанды қақпақпен жауып, қайнағанша қыздырыңыз. Осыдан кейін қақпақты алыңыз да, баяу отта 50-60 минут пісіруді жалғастырыңыз. Пісіру кезінде көбік пен майды мезгіл-мезгіл алып тастаңыз. Дайын сорпаны оттан алыңыз және 20-30 минуттан кейін ағызыңыз. Бекіре тұқымдас балықтардан сорпаны дайындаған кезде, сорпаны пісіре бастаған сәттен бастап бір сағаттан кейін басын алып тастаңыз, целлюлозаны бөліп алыңыз, шеміршектерді жұмсарғанша бөлек пісіріңіз (3-4 сағат). Шеміршек балықты толтыратын сорпалар үшін қолданылады.