Орысша қызанақ соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер Томат тұздығы - 700 г, май - 70 г, сәбіз - 60 г, ақжелкен - 40 г, порчини саңырауқұлақтары - 75 г, маринадталған қияр - 50 г, зәйтүн - 60 г, каперс - 30 г, шеміршек - 75 г
Сипаттамасы Гарнирді қызанақ балық тұздығына салыңыз: сәбіз, ақжелкен, маринадталған қияр, бекіре тұқымдас балықтардың қайнатылған шеміршектері, жаңа порчини саңырауқұлақтары, зәйтүн, каперс. Сәбіз мен ақжелкенді кішкене текшелерге кесіп, резервке қойыңыз. Тұздалған қиярды қабығы мен тұқымынан аршып, гауһар етіп турап, қайнатыңыз. Бекіре тұқымдас балықтардың қайнатылған шеміршектерін, жаңа піскен порчини саңырауқұлақтарын тілімдерге бөліңіз. Егер маринадталған саңырауқұлақтар қолданылса, онда кесілгеннен кейін оларды ыстық сумен құйып, артық қышқылдықты кетіру үшін 5- 6 минут қайнату керек. Зәйтүндерді сұрыптаңыз және тұқымдарды кесіңіз. Каперстерді тұзды ерітіндіден бөліп алыңыз, сабақтарын алыңыз. Дайындалған гарнирді араластырыңыз, суықта сақтаңыз және сұраныс бойынша ыстық тұздалған сорпада қыздырыңыз, ал қызмет еткен кезде тұздықпен біріктіріңіз. Тұздық буға пісірілген және пісірілген балықпен бірге беріледі.