Саңырауқұлақ қожасы "Көңілді бол, ауыл тұрғыны"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 1,5 литр су, 2 кептірілген порчини саңырауқұлағы, 400 г шампиньон саңырауқұлағы немесе бал саңырауқұлағы, 2 лавр жапырағы, 6 қара бұрыш бұршағы, 2 маринадталған қияр, 2-3 орташа пияз, 2 ас қасық. иіссіз өсімдік майының қасықтары, 50 г. сары май, 1 ас қасық. томат пастасы қасық, 1 ас қасық. қасық каперс, 8 зәйтүн, 4 тілім лимон, ақжелкеннің 4 бұтағы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Порчини саңырауқұлақтарын лавр жапырағы мен қара бұрыш бұршағын қосып, жартылай дайын болғанға дейін (шамамен 20 минут) қайнатыңыз. Сорпаны сүземіз, порчини саңырауқұлақтарын және шампиньондарды орташа мөлшерде кесеміз, сүзілген саңырауқұлақ сорпасын құйып, орташа отқа қоямыз. Пиязды тазалап, жарты сақинаға кесеміз. Өсімдік майына арналған табада 5 минут қайнатыңыз. Жолақтарға кесілген маринадталған қияр мен томат пастасын қосыңыз. Қақпақты жабыңыз, қияр жұмсақ болғанша баяу отта қалдырыңыз. Сұйықтық буланған кезде, сары майдың бір бөлігін салыңыз, араластырыңыз және оттан алыңыз, саңырауқұлақ сорпасын тұздықпен дәмдеңіз. Дәміне қарай зәйтүн, каперс, тұзды лақтырамыз. Қаласаңыз, қайнатылған қияр тұздығын қосуға болады. Баяу отта 10 минутқа қалдырыңыз. Ходжеподжды табақтарға құйамыз, олардың әрқайсысына екіге бөлінген және қабығынан тазартылған лимон тілімін саламыз. Ақжелкеннің бұтағымен безендіріңіз. Ходжеподжды қаймақпен өте ыстық күйінде жейді.