Саңырауқұлақтары бар балық солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер 1 кг теңіз басы немесе мысық балық, 3,5 литр су, 8 порчини саңырауқұлағы немесе 15 - 20 түйме саңырауқұлағы (кептірілген немесе маринадталған болуы мүмкін), 1 стақан ашытылған қырыққабат, 1 тұздалған қияр (каперс болмаған жағдайда көбірек қияр салыңыз), 1 пияз, 2 ас қасық бидай ұны, 5 - 7 бұршақ бұрыш, дәміне қарай қияр тұздығы, 12 -15 қара зәйтүн немесе каперс, туралған көк.
Сипаттамасы Порчини саңырауқұлақтарын немесе шампиньондарды тазалап, тілімдерге бөліп, жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Саңырауқұлақтар қайнап жатқанда, пиязды турап, құтқарыңыз. Бөлек, құрғақ табада (майсыз) ұнды қызарғанша қуырыңыз да, оны аздап сумен немесе сорпамен сұйылтыңыз. Тұздалған қиярды қабығынан аршып, жұқа тілімдерге кесіңіз. Балықты тазалаңыз және кесектерге кесіңіз. Саңырауқұлақ сорпасына алдымен балықты, 5 - 7 минуттан кейін қырыққабат, қияр, каперс, пияз, сұйылтылған ұн, лавр жапырағы мен бұрыш бұршағын салыңыз. Сүзілген қияр тұздығын енгізуге дайын болғанға дейін 5 - 10 минут бұрын. Қызмет көрсету кезінде әр табаққа лимон, зәйтүн немесе зәйтүн тілімін және майдалап туралған аскөк пен ақжелкенді салыңыз.