Саңырауқұлақтары бар көкөніс солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептірілген ақ саңырауқұлақтар - 10 г, сәбіз - 25 г, пияз - 50 г, тұздалған қияр - 50 г, жасыл бұршақ - 25 г, картоп - 60 г, томат пастасы - 15 г, қара зәйтүн - 20 г, май - 10 г, лимон - 1/10 дана., қаймақ - 20 г, шөптер, тұз. Жуылған кептірілген саңырауқұлақтарды суық суға 3-4 сағат салып жібітіңіз, содан кейін жұмсақ болғанша қайнатыңыз, кішкене текшелерге кесіңіз және томат пастасы қосылған сары майға қуырыңыз. Тұздалған қиярды қабығы мен тұқымынан аршып, гауһар етіп турап, аздап суға қайнатады. Дайындалған саңырауқұлақтарды, туралған картопты қайнаған саңырауқұлақ сорпасына салыңыз да, картоп дайын болғанға дейін пісіріңіз, тұздалған қияр, қуырылған пияз, сәбіз, жасыл бұршақ, тұз қосыңыз. 5-тен 10 минутқа дейін пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде зәйтүн майын, лимон тілімін, қаймақ пен майдалап туралған жасыл ақжелкенді немесе аскөкті тұздықпен бірге табаққа салыңыз.