Балық сорпасы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г балық, 2-3л су. Іштегі балықты жақсылап шайыңыз. Үлкенін кесектерге бөліп, ұсақтарын тұтас етіп салыңыз, балық қалдықтарын - бастарын, құйрықтарын, желбезектерін, сүйектерін, терісін қосып, салқын сумен жабыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз, қайнатыңыз және көбікті алыңыз. Қақпақты алып, баяу отта пісіруді жалғастырыңыз. Ең дәмдісі - алабұға, шырша, көксерке, бекіре тұқымдас балықтардың сорпасы. Бірнеше ережелерді меңгеру және мұнда ұсақ-түйектер жоқ екенін есте сақтау маңызды. Өнімдерді белгілеу тәртібі мен реттілігі шешуші болып табылады. Балықтар мен балық қалдықтарын (басы, құйрығы және т.б.) тек суық сумен толтыру қажет. Тамыры - сәбіз, пияз - қуырылған сорпаға салыңыз. Қандай да бір дәмдеуіштерді пайдаланған кезде: "Бәрінде өлшем бар!" деген басты қағиданы ұстаныңыз. Сонымен қатар, лавр жапырағы мен басқа да ащы қоспаларды, сондай-ақ пассивті тамырларды пісіру аяқталғанға дейін 10-15 минут бұрын қою керек. Дәмдеуіштерді қосқанда, олар тек белгілі бір балықтың табиғи дәмі мен хош иісін баса көрсетуі, күшейтуі керек екенін ұмытпаңыз. Ерекшелік тек шортан болуы мүмкін, оны пісіру кезінде батпақты балшықтың жағымсыз дәмін кетіру үшін көбірек дәмдеуіштерді қолдану ұсынылады. Рас, кейбіреулердің шортанды ұнатпауына әкелетін бұл дәм тек ескі балықтарға ғана тән. Сондықтан көзді қысып сатып алған дұрыс.