Сегед тілінде құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен балық 500, пияз 80, қызыл бұрыш 5, тұз. Балықты тазартады, ішін тазартады, жуады (Бастарын, желбезектерін және құйрықтарын кесіп, бір жаққа қояды), 50 г кесектерге кесіп, тұздап, қазанға салады. Бастарды, желбезектерді, құйрықтарды және сүйектерді сақиналарға кесілген пиязбен бөлек пісіруге қояды. Су қайнаған кезде оған қызыл бұрыш құйылады, содан кейін сорпаны пияз толығымен қайнатылғанша қайнатуды жалғастырады (шамамен 1,5 сағат). Сорпа сүзіледі, онымен балық құйылады және баяу отта 10-15 минут қайнатылады. Кәстрөл мезгіл-мезгіл шайқалады, өйткені қасықпен араластырған кезде балық кесектерін езуге болады. Жазда құлаққа тілімдерге кесілген жасыл паприка салған жөн.