Бульябессе - балық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер Құрамы: 2 кг жаңа піскен балық, мүмкіндігінше әр түрлі сорттар (шырша, галибут, жыланбалық, скумбрия және т.б.), 5-6 ас қасық. Ас қасық өсімдік майы, 2 пияз, 2 қызанақ, аздап жасыл пияз, 2 тимьян сабағы, 5 ақжелкен сабағы, 1 лавр жапырағы, 1-2 түйір сарымсақ, кішкене құрғақ апельсин қабығы, аздап жақсы ақ шарап, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Дайындау: Балықты тазалаңыз, жуыңыз, қанаттарын, бастарын, құйрықтарын кесіңіз (ұсақ балықты толығымен қалдырыңыз), бөліктерге бөліңіз (сүйектерді алып тастаған жөн). Пиязды үлкен сақиналарға турап, өсімдік майына қуырыңыз, тілімдерге кесілген қызанақты, жасыл пиязды, ақжелкенді, тимьянды, лавр жапырағын, ұсақталған сарымсақты және апельсин қабығын қосыңыз. Барлығын аздап сөндіріңіз, содан кейін құйрықтарды, бастарды, желбезектерді және балықты қаттырақ етпен (жыланбалық, галибут), тұзбен қосып, барлық балықтар жабылатын етіп сумен жабыңыз. Суды тез қайнату үшін қатты отқа қойыңыз және 7-8 минут қайнатыңыз. Содан кейін балықты жұмсақ етпен қосып, тағы 7 минут қайнатыңыз. Бульбессаны 15 минуттан артық емес пісіріңіз. Содан кейін сорпаны оттан алыңыз, жақсы ақ шарап, қатты бұрыш қосыңыз және өте баяу отта 5 минутқа қойыңыз. Балық сорпасын електен ағызып, оған қуырылған немесе жаңа піскен нан кесектерін салып, сорпаны табақтарға құйыңыз. Балықты бөлек қыздырылған табаққа салыңыз. Жасыл ақжелкенге себіңіз.