Ирланд тілінде құлақ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г теңіз балығын тазалаңыз және шайыңыз. Бастар мен желбезектерді кесіңіз. Балықты ұзындығы бойынша екіге бөліп, омыртқа сүйегін алып тастаңыз. Басты, сүйектерді және желбезектерді 4 стакан тұзды сумен жауып, 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін сорпаны сүзіп алыңыз. Пияздың 1 үлкен басын тілімдерге бөліп, 2 қасық шошқа майымен қуырыңыз. Аршылған және текшелерге кесілген 3-4 картоп түйнегін, аршылған, тұқымсыз және майдалап туралған 4 қызанақты, үгітілген ұсақ мускат жаңғағын, тимьянның 1 бұтағын, тұзды және қара бұрышты қосыңыз. Балық сорпасын құйып, 30 минут пісіріңіз. Орташа мөлшердегі текшелерге кесілген балықты қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз (егер сорпа жеткіліксіз болса, аздап су құйыңыз). Сорпаны оттан шығармас бұрын, оны майдалап туралған аскөк пен ақжелкенмен дәмдеңіз, бірнеше минут қайнатыңыз және қаймақ қосыңыз. Құлаққа майдалап туралған крутондармен ыстық күйінде қызмет етіңіз.