Ирланд тілінде құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық - 150 г, пияз - 30 г, шошқа майы - 25 г, картоп - 100 г, қызанақ - 70 г, қаймақ - 10 г, мускат жаңғағы - 3 г, ақжелкен мен аскөк - 15 г, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Теңіз балықтарын тазалаңыз және шайыңыз. Бастарды, желбезектерді, сүйектерді сумен жауып, жарты сағат қайнатыңыз, содан кейін ағызыңыз. Шошқа майына туралған пиязды қуырыңыз, аршылған және туралған картопты, қызанақты, қабығы аршылған, тұқымсыз және майдалап туралған, үгітілген мускат жаңғағын, тұз бен қара бұрыш бұршағын қосыңыз. Барлығын балық сорпасымен жауып, 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін орташа мөлшердегі текшелерге кесілген балықты қосып, балық дайын болғанша пісіріңіз. Құлақты оттан шығармас бұрын, оған майдалап туралған аскөк пен ақжелкенді салып, бірнеше минут қайнатып, қаймақ қосыңыз. Кішкене крутондармен ыстық құлаққа қызмет етіңіз.