Кальмар қосылған солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмар - 150 г, пияз - 20 г, тұздалған қияр - 20 г, томат пастасы - 15 г, өсімдік майы - 30 г, сарымсақ - 5 г, ұнтақталған қара бұрыш, ақжелкен немесе аскөк, тұз. Тазартылған және жуылған кальмарды ұрып, ұсақтап турап, майға қуырыңыз. Туралған пиязды аздап қуырып, кальмармен бірге табаға салып, томат пастасын, аршылған және туралған тұздалған қиярды, майдалап туралған сарымсақты, тұзды, ұнтақталған қара бұрышты, суды қосыңыз. Қақпақпен 30-40 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында ходжеподжды майдалап туралған ақжелкенге немесе аскөкке себіңіз.