Венгр тілінде мөлдір құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақ балықтар - 150 г, көксерке немесе алабұға - 150 г, жұмыртқа (Ақуыз) - 1/2 дана, лавр жапырағы, ұнтақталған қызыл және қара бұрыш, аскөк, тұз. Тазартылған және жақсылап жуылған ұсақ балықтарды сумен жауып, 25-30 минут қайнатыңыз, суытып, дәке арқылы сүзіңіз. Бұлғанған белки суық құлаққа салыңыз, тұндырыңыз, содан кейін кастрюльге абайлап құйыңыз, ұнтақталған қызыл және қара бұрыш, тұз, лавр жапырағын қосып, қайтадан отқа қойыңыз. Құлақ қайнаған кезде оған ірі балықтың бөліктерін салып, 10-15 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде құлаққа майдалап туралған аскөк шөптерін себіңіз.