Венгр тіліндегі көксерке филесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Көксерке 300, пияз 100, сары май 20, қаймақ 70, қызыл бұрыш 3, тұз.
Сипаттамасы Балықты кеседі, филесін сүйектері мен терілерінен босатады. Тұздалған су сары маймен қызарған және қызыл бұрыш себілген пияз қосылған төмен кастрюльге құйылады, бастары, қанаттары, жоталары қойылады, осының бәрі 20-25 минут қайнатылады, содан кейін қаймақ қосылады. Сорпа-тұздық қайтадан қайнатылады, сары майға қуырылған ұнмен ашық алтын түске дейін дәмделеді және електен сүзіледі. Филе тұзды суға жіберіледі, содан кейін дайындалған тұздықпен жабылған ыдысқа жайылады. Жазда тағамды жасыл паприка тілімдерімен безендіруге болады. Бөлек, қайнатылған картоптың немесе тұшпараның гарниріне қызмет етіңіз.