Пісірілген бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Бұршақ 100, пияз 20, сәбіз 10, балдыркөк (Тамыр) 10, сары май 30, томат пюресі 10, ұнтақталған қызыл бұрыш 1.
Сипаттамасы Бұршақтар жуылады және 4-5 сағат бойы суық сумен жабылады. Содан кейін су ауыстырылады, сәбіз, балдыркөк, туралған пияз қосылады және жұмсақ болғанша қайнатылады. Пісірілген бұршақтар қалың болуы керек. Пиязды, ұнтақталған қызыл бұрышты және қызанақ пюресін сары майға өткізіп, осы массаны бұршаққа қосып, 10 минут қайнатыңыз. Дайын бұршақтар қуыруға арналған табаға жайылып, пеште пісіріледі.