Қамқорлықтағы құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Өнімдердің жиынтығы кәдімгі балық сорпасымен бірдей, бірақ балық сорпасының әрбір 5 порциясына қосымша мыналарды алу керек: жұмыртқа - 1 дана., сары май - 25 г, бидай ұны - 20 г.Бірінші әдіс Кесілген балықтың басын, құйрығын, сүйектерін көкөністермен бірге 20-30 минут орташа отта пісіріңіз. Сорпаны сүзіп алыңыз да, оған балық филесінің үлкен бөліктерін 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін балықты алып тастаңыз, ұнмен шайқалған жұмыртқаға батырыңыз, сары май қосылған табада аздап қуырыңыз (Бұрын олар "Пісіру" деп айтатын, сондықтан "Қамқор" деп атайды) және қайтадан 3-5 минут қайнату үшін қайнаған балық сорпасына батырыңыз. . Екінші әдіс Балықты, көкөністерді, дәмдеуіштерді сазды ыдысқа салыңыз, қайнаған суға құйыңыз, жабыңыз, қыздырылған пешке үлкен отқа 15 минутқа қойыңыз. Құлақ қайнай бастағанда, оны алып тастап, сары майды құйып, үстіне жақсылап шайқалған жұмыртқаны құйып, жұмыртқа толығымен піскенше пешке 15 минутқа қайта салыңыз.